Maailman kallein polkupyörä

Polkupyörät ovat niin yleisiä kulkuvälineitä, että niitä löytyy ympäri maailmaa melkeinpä minne tahansa sitten meneekin. Siinä missä lapset vilistävät ympäri kylää vain omaksi ilokseen, jotkut pyöräilevät ammatikseen ja toisille se taas on matkustuskeino ja elämäntapa. Koska pyöräilijöitäkin on niin erilaisia, löytyy pyöriäkin kaikkiin tarkoituksiin, ja tietenkin kaikissa hintaluokissa. Yleensä tavalliselle pyöräilijälle riittää polkupyörä, josta ei tarvitse pulittaa itseään kipeäksi mutta joka vastaa pyöräilijän tarpeita ja kestää käytössä. Mutta jos kuitenkin haluaa oikein hifistellä, niin kyllä niitä kalliitakin polkupyöriä tästä maailmasta löytyy. Ja nyt ei siis puhuta muutaman tonnin maastopyörästä, vaan oikeasti kalliista menopeleistä.

Maailman kallein pyörä on epäilemättä House of Solid Gold 24K Gold Extreme Mountain Bike. Tämä maastopyörä on siis aitoa 24-karaatin kultaa, ja niitä valmistetaan vain 13 kappaletta. Valmistajan logo muodostuu pyörään 600 mustalla timantilla ja 500 kultaisella safiirilla, ja sen satula on ruskeaa alligaattorin nahkaa. Ja mitä tämä lysti sitten maksaa? Tasan miljoona dollaria. Mutta mikäs siinä jos ylimääräistä rahaa on, herää vain kysymys että missä tällaisella glamour-pyörällä oikein voi ajaa? Ainakaan sitä ei kannata ihan mihin tahansa jättää parkkiin.. Tai sitten voi tehdä niin kuin eräs lontoolaismies erään toisen luksuspyörän kohdalla (joka sekin on kultaa), ja laittaa pyörän asunnon seinälle koristeeksi, taidetta kun se jo on. Tämä toinen megakallis pyörä muuten maksaa 80 000 euroa, ja niitä on valmistettu ainoastaan 10 kappaletta. Käsintehty kultainen pyörä pitää myös sisällään Swarovski-kristalleja, ja pyörä on ruotsalaisen Aurumanian laatutekoa.

Jos taas kulta ja timantit eivät sovi tyyliisi, voit aina ihailla Trek Modane Butterfly –pyörää, joskin sen hankkiminen itselle voi olla aika kiven takana. Damien Hirstin suunnittelemassa pyörässä on käytetty koristeluun satoja oikeita perhosia, ja pyörä onkin saanut tästä kritiikkiä osakseen. Pyörän arvon nosti kuitenkin ihan uuteen huippuunsa, kun Lance Armstrong ajoi sillä Le Tour de Francen viimeisen osuuden vuonna 2009. Sitten pyörä myytiinkin 500 000 dollarilla, ja siitä tuli aikansa kallein pyörä.