Maailman parhaat polkupyörät

Joillekin ei riitä keskiverto, eikä edes keskivertoa parempi, vaan parasta sen olla pitää. Ja jos pyöräily on todellakin sydäntä lähellä, niin mikä ettei, kannattaahan se nyt hankkia polkupyörä josta on aina unelmoitu. Tässä lista maailman parhaista (ja joistain kalleimmistakin) pyöristä, olkaa hyvät.

1. Giant-pyörät ovat kaikkein arvostetuimpia ja ne pitävät paikkansa kaikenlaisissa top-listauksissa ykkösenä. Tämä taiwanilainen brändi on perustettu vuonna 1972, ja pyöräfanit kautta maailman ovat todenneet näissä pyörissä olevan parhaat ominaisuudet ja paras design.

2. GT taas on tunnettu amerikkalainen merkki, joka tunnetaan korkealuokkaisista maasto-, BMX- ja maantiepyöristään. Näitä pyöriä saa monissa väreissä ja niiden kehutaan olevan oikein tyylikkäitä, eli sopii hyvin myös tyylistään tarkalle pyöräilijälle.

3. Marin-pyörät ovat kotoisin Kaliforniasta, ja sen maastopyöriä saa monissa väreissä ja hienoilla lisävarusteilla. Jotkin Marin-pyöristä ovat myös maailman kalleimpia, joten tällaiset mallit sopivat hyvin heille jotka haluavat vähän pröystäillä.

4. Myös Santa Cruz –pyörät ovat saaneet alkunsa aurinkoisessa Kaliforniassa, ja ne ovat tunnettuja kohtuullisista hinnoistaan yhdistettynä ensiluokkaiseen laatuun ja näyttävään designiin.

5. Scott-pyörät taas ovat sveitsiläistä laatua, ja myös ne ovat huippuluokan pyöriksi varsin järkevän hintaisia.

6. Pohjois-amerikkalainen Kona syntyi vuonna 1988, ja Kona-pyöriä löytyy muun muassa Kanadasta, Sveitsistä ja monista muista maista. Merkin erikoisuutena on erityisesti tytöille suunnatut pyörät, joita saa erilaisissa väreissä ja designeissa.

7. Cannondale on menestyvä pyörämerkki Kanadasta, ja se valmistaa monenlaisia laatupyöriä, joihin ihmisillä on varaakin.

8. Specialized-pyörät ovat saaneet alkunsa vuonna 1974. Suosittuja Specialized-pyöriä löytyy kaikissa hintaluokissa, joten monenlaiset pyöräilijät voivat hankkia itselleen Specialized-pyörän.

9. Trek-merkkiä pidetään maailman johtavana pyöriä ja pyörätarvikkeita myyvänä yhtiönä. Se myy pyöriä myös muilla nimillä, kuten Electra Bicycle Company, Diamant Bikes, Klein ja Gary Fisher. Yhtiö sai alkunsa vuonna 1976 muuan John Burken toimesta, ja on tunnettu ympäri maailmaa.

10. Merida-maastopyörät ovat laadukkaita sekä tyylikkäitä, ja taiwanilaiset pyörät maksavat myös ihan kiitettävästi.

Eli jos on uuden pyörän tarvetta, niin tässä on 10 hyvää vaihtoehtoa merkin valitsemiseen.